Verksamhetsområden


Vi hjälper dig

Testamente
För att få din vilja igenom ska du skriva ett testamente. Det finns några formkrav för att det ska bli rätt, det ordnar vi tillsammans. Det viktigaste är att du vet vad du vill och hur det ska bli. Se till att din partner kan bo kvar eller att dina barn får allt som enskild egendom.

Läs mer

Bouppteckning och arvskifte
När någon avlidit måste en bouppteckning göras eller en dödsfallanmälan lämnas in till skatteverket. Detta är till för att alla dödsbodelägare ska bli informerade samt för att kunna avveckla dödsboet.

Läs mer

Äktenskapsförord
Vill ni skydda en släktgård eller helt enkelt en tillgång ska ni upprätta ett äktenskapsförord. Det är viktigt att veta hur ni vill ha det om något händer både vid en eventuell separation eller om någon avlider.

Läs mer

Samboavtal
Ska ni flytta ihop till ett nytt boende är det bra att se över vad som gäller ifall ni någon gång skulle separera. Ni kanske går in med olika tillgångar eller använder en tidigare bostad för att förvärva en gemensam.

Läs mer

Gåva
En gåva gör ofta någon annan glad och du kanske vill planera vem som ska få vad. Ett annat sätt att planera utan att ge gåvor är genom testamente. Det kan vara till dina barn, nära vän eller någon organisation, men det är en trygghet och en behaglig känsla att veta att du får det som just du vill.

Läs mer

Bodelning
Har ni kanske kommit fram till att ni vill gå skilda vägar ska ni som gifta upprätta ett bodelningsavtal mellan äkta makar medan ni som sambor bör upprätta ett bodelningsavtal för sambos. Det kanske är så att ni inte ska separera men vill reglera era tillgångar ändå, då är det en bra idé att reglera detta med ett bodelningsavtal under äktenskapet, nyttja Rot- och Rut-möjligheterna.

Läs mer

Gifta sig
När ni ska bilda en familj kanske ni funderar på att flytta ihop, gifta er och kanske skaffa barn. Ska ni köpa en ny bostad och flyttar någon in hos den andra? Nya möbler ska köpas och ni kanske även vill ha ett gemensamt sommarhus. Det är klokt att se över vad det ger för möjligheter och konsekvenser av alla era beslut. Samboavtal och äktenskapsförord kan vara nödvändigt att upprätta.

Läs mer

Köprätt
Som så mycket i livet är köpa och sälja en del av detta. Stora beslut som bostad eller små beslut som lösöre tar tid, är viktigt och ska vara enkelt. Att köpa bil, båt eller MC är roligt och ska vara enkelt och tryggt, skriv ett köpeavtal så alla parter vet vad som gäller.

Läs mer

Bostad och fastighet
Ska ni köpa ny bostad eller kanske flytta under en period och behöver hyra ut er bostad i andra hand eller ordna lagfart när ni köper nytt? Behövs det något servitut till er fastighet eller ska ni arrendera själva eller ska någon arrendera av er? När en renovering står för dörren är det bra att ha ett hantverkaravtal som kan reglera hur ni ska göra, vem som gör vad och framförallt, när det ska göras och vara klart.

Läs mer

Skicka ett mail till oss så återkommer vi så snart som möjligt för att hjälpa dig.